På svenska In English Auf Deutsch   En español  
Søk
Produkter
Nyhetsbrev


Instagram

Ekologiskt

Vi  tänker på barnens bästa och på miljön. Merparten av vår kollektion är gjord av ekologisk bomull och är Öko-Tex certifierade enligt standard 100, klass 1.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull odlas helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att slutprodukten blir av högre kvalitet, får längre fibrer och ökad livslängd.

Idén med ekologisk odling är att skapa ett långsiktigt hållbart jordbruk där nyttjandet av naturresurserna sker utan miljö- och hälsofarliga bieffekter.

Man använder sig av metoder som växelbruk där man alternerar bomull med andra grödor mellan olika säsonger. Metoden gör att angreppen av skadedjur minskar kraftigt. Som alternativ till konstgödsel används naturgödsel.

Ekologisk förädling av bomull innebär bland annat att man vid beredningen av textilier avstår från att använda icke-nedbrytbara kemikalier och man undviker klorblekning samt minimerar energiförbrukningen.

Öko-Tex

Öko-Tex är ett världsledande kontrollorgan för textilier och säkerställer att plaggen inte innehåller hälsoskadliga eller allergiframkallande ämnen.

Du kan vara trygg när du köper kläder till ditt barn att de inte innehåller några skadliga tillsatser som kan vara farliga huden och hälsan.

Våra kläder är certifierade enligt klass 1 som har de strängaste kraven och testas för personer med känslig hud.

Det som testas är t.ex. tungmetaller, färghärdigheter, acrylaminer, bekämningsmedel, flamskyddsmedel, ph-värde och biocider och flyktiga organiska värden.

Läs mer på Öko-Tex hemsida. Klicka här: Öko-Tex